Dział Żywienia
Kontakt
Renata Schlaffke, kierownik - tel. 68 347 73 75
Godziny otwarcia bufetu
- Poniedziałek - Piątek w godz. 8:00 - 16:00
- Sobota - Niedziela w godz. 09:00 - 15:00
Istnieje możliwość płatności kartą w Bufecie Szpitalnym.
Jadłospisy
2023-05-29- 2023-06-04
2023-05-22 - 2023-05-28
Bufet
Na terenie szpitala, przy kuchni centranej działa bufet, w którym można zjeść smaczny posiłek, wypić kawę, herbatę lub dokonać zakupu szerokiej gamy artykułów spożywczych i innych.
Polecamy dwudaniowe obiady w
atrakcyjnej cenie, które można zjeść na miejscu lub zabrać na wynos.
Dla stałych klientów oferujemy abonament na
5 dwudaniowych obiadów w niższej cenie (pn-pt).
Jeżeli macie Państwo problemy ze zdrowiem i musicie kontynuować
żywienie dietetyczne, istnieje również możliwość zakupu obiadów lekkostrawnych w w/w cenach.
Do zadań działu żywienia należy:
- organizowanie procesu żywienia w szpitalu dla potrzeb pacjentów w poszczególnych oddziałach oraz personelu i konsumentów z zewnątrz korzystającego z bufetu działającego w strukturach działu żywienia
- opracowywanie jadłospisów z uwzględnieniem norm żywieniowych i wymogów dietetyczno-leczniczych
- organizowanie zaopatrzenia w artykuły spożywcze oraz prowadzenie magazynu artykułów żywnościowych
- terminowe przygotowanie posiłków i wydawanie poszczególnym oddziałom, planowanie i kalkulowanie kosztów żywienia
- zabezpieczenie właściwych warunków sporządzania posiłków, sprawowanie nadzoru i kontroli nad całokształtem procesu żywienia
- udzielanie porad dietetycznych na temat racjonalnego żywienia dietetycznego oraz indywidualnego stosowania diet w różnych jednostkach chorobowych
zmodyfikowano: 2023-05-19 13:14:00